MIJN YOGA TRAJECT

– Yoga therapy modules met Charlotte Johanna –
– 5 weken aan de slag met yoga, yoga therapy,
persoonlijke ontwikkeling en wetenschap –
– 5 avonden helemaal voor jou, om de helende werking van yoga te leren kennen –

Charlotte Johanna - Child's Pose

In verschillende modules bied ik yogatrajecten aan voor particulieren. Iedere module heeft een eigen thema waar we vijf avonden mee aan de slag gaan. Ik werk in deze modules met groepjes van maximaal 10 deelnemers. Dit houdt de groep klein en persoonlijk. Zo is er voor iedereen genoeg aandacht en ruimte.

Deze modules zijn geschikt voor iedereen die zich meer wilt verdiepen in wat yoga in zijn/haar leven kan betekenen. We gaan intensiever aan de slag met de helende kracht van yoga. In deze modules breng ik yoga, yoga filosofie, yoga therapy, persoonlijke ontwikkeling en wetenschap samen. Het zijn 5 avonden helemaal voor jou, om met jezelf te zijn. In aanwezigheid en zachtheid. Niets moet, voor alles is ruimte.

Voel jij een verlangen beter voor jezelf te zorgen?
Zachter voor jezelf te zijn?
Zou je graag meer willen leren over yoga en wat yoga voor jou zou kunnen betekenen?

Dan wil ik je van harte uitnodigen deel te nemen aan mijn volgende yoga traject.
Vind hieronder bij de verschillende modules voor meer informatie over het traject.

De kosten voor 1 module zijn 197euro inclusief de BTW.

Ik vind het fijn om eerst even persoonlijk kennis te maken. Dus voel je dat dit traject iets voor jou zou kunnen zijn, stuur mij dan een berichtje met je telefoonnummer, dan zal ik contact met je opnemen om verder kennis te maken.

Dit Yoga Traject vindt plaats in de prachtige ruimte van
ZENSITIVE in Rotterdam-Kralingen

Klik op het logo om alles te lezen over ZENSITIVE

MODULE 1

De kracht van ontspannen: Yoga voor ontspanning

In deze module gaan we aan de slag met ontspanning. Waarom is ontspanning zo belangrijk voor onze gezondheid? Hoe zorgen we ervoor dat we echt kunnen ontspannen?
En waarom heeft netflix of bankhangen niet altijd het gewenste effect?
Wat gebeurt er met ons lijf als we constant ‘aan’ staan. Als we de stress modus niet uit krijgen en constant leven in een staat van spanning.
Waarom raken we dan overspannen? Of burn-out?

Eerstvolgende traject: 28 mei en 4, 11, 18 en 25 juni

Meld je aan voor een kennismaking/intake.

Charlotte Johanna - Intro

MODULE 2

Yoga ABC: Een introductie tot Yoga

Deze module is voor iedereen bedoelt die kennis wil maken met yoga en wat yoga in je leven kan betekenen. Er is geen ervaring nodig om deel te nemen.
Deze module is ook heel geschikt als je wel al wat yoga ervaring hebt, maar graag meer wilt leren over yoga, yoga filosofie en wat yoga nog meer kan betekenen dan alleen mee doen aan een groepsles.

Tot slot is deze module ook zeer geschikt voor als je te maken hebt met een blessure. Hoe kan ik toch yoga beoefenen, zonder mij zelf (meer) te bezeren. Hoe kan yoga bijdragen aan herstel?
In deze module gaan we aan de slag met de basisprincipes van yoga.

Hoe werken de verschillende houdingen?
Wat is de werking van het fysieke aspect van yoga?
Waarom ligt er zoveel nadruk op de adem in yoga?
Welke verschillende ademhalingstechnieken zijn er en wat doen ze in mijn lijf?
Hoe kan ik yoga op een veilige manier beoefenen?
Welke principes werken we mee vanuit de yoga filosofie en wat kunnen die betekenen in mijn dagelijks leven?

Eerstvolgende traject: 2,9, 16, 23, 30 april

Meld je aan voor een kennismaking/intake.

Deze mensen gingen je voor:

"Ik besloot mee te doen aan dit traject omdat een vriendin van mij me tipte. Ik was pas net begonnen met yoga, maar vond het niet altijd leuk. Vaak kreeg ik het gevoel door de mand te vallen in een groepsles. Sinds ik met dit traject ben begonnen denk ik dat ik blijf yoga-en. Door Charlottes enthousiasme en persoonlijke aandacht voel ik me gezien. Het zijn hele leuke avonden. Er is zoveel zorg en aandacht voor iedereen. Als iemand dat voor mij over heeft, dat mij gunt – dan moet ik dat ook mijzelf wel gunnen. Er is een groot gevoel van veiligheid, waardoor ik me helemaal kan overgeven. Ik voel me altijd helemaal ontspannen en aanwezig na de avond. Het mooie is dat het voor iedereen geschikt is, ook voor mensen die nog geen ervaring hebben met yoga."
Ricardo van Mildert
"Ik heb meegedaan aan het traject omdat ik nieuwsgierig was naar wat inzichten uit yoga therapy toevoegen aan 'gewoon' yoga doen. Ik vond het prettig om een paar weken lang een vast moment te hebben waarop ik naar deze les ging. Zo was het een duidelijk ontspanningsmoment in mijn week. Waar ik normaal elke dag moet kiezen of ik 's avonds naar yoga zal gaan, stond dit gewoon vast, en dat vond ik op zich al fijn. Het betekende ook dat we wat dieper op een aantal zaken in konden gaan. Naast een heel goede les was er ruimte voor reflectie, extra oefeningen die je yoga practice helpen verdiepen, en dat allemaal overgoten met precies genoeg persoonlijke aandacht. Ik vond het ook gewoon heerlijk dat ik ontspannen thuis kwam. Ik zou het traject dus aanraden: een top yogales met een hoop bonus. :-)"
Marleen Biezeno
"Ik besloot mee te doen aan het traject van Charlotte, omdat ik graag meer wilde leren over yoga. En dan vooral wat yoga voor mij persoonlijk kan betekenen. In een groepsles is het tempo vaak hoog en voelde ik mij niet altijd op mijn gemak, omdat ik dan geen idee heb of ik het wel goed doe. Ik wilde graag leren wat yoga kan betekenen voor stress. Na de zomer ervaar ik altijd meer spanning en stress en ik had behoefte meer te leren over ontspanning. Na een avond voelde ik me heel ontspannen en in mijn eigen bubbel. Ik wilde dat gevoel van ontspanning steeds zo lang mogelijk vasthouden. Wat vooral is blijven hangen is hoe belangrijk het is goed te verwerken, goed voor je vertering te zorgen en dat ontspanning niet zomaar komt aanwaaien. Dat het belangrijk is daar tijd voor vrij te maken en dat op de bank Netflix kijken niet altijd voor echte ontspanning zorgt. De avonden vinden plaats in een fantastische ruimte en ik vond de sfeer daar en in de groep heel fijn. Charlotte is nuchter en gevoelig, wat een fijne combinatie is als het over yoga gaat. Hoe kan ik meer rust in mijn eigen leven ervaren, zonder dat het zweverig wordt."
Michelle de Rijke
"Toen ik door een kleine aanrijding mijn ellenboog en pols kneusde, vroeg in Charlotte om hulp. In eerste instantie was mijn doel om erachter te komen hoe ik mijn werk kon blijven doen met een geblesseerde arm. Als yogadocent heb ik vaak het idee dat ik alles zelf moet weten, dat ik zelf een oplossing moet kunnen vinden voor bijvoorbeeld deze blessure. Maar wat ben ik blij dat ik dit idee aan de kant heb gezet. Charlotte heeft naar mijn verhaal geluisterd, mij de uitdaging gegeven om minder te doen om zo echt voor mijn lichaam te zorgen en ze stelde voor om mee te doen aan haar yogatherapie traject. De yogatherapie lessen waren altijd het cadeautje van mijn week. Een keer in de week even echt niks moeten. In een andere rol stappen, ontvangen in plaats van geven. Iedere keer opnieuw gaf Charlotte tijdens de les precies wat ik nodig had om te doen of te horen."
Maaike Reule
"Ik was al een tijdje op zoek naar een bewegingsvorm waar ik zowel een krachtiger als meer ontspannen mens van zou worden. Daarom kwam ik uit bij yoga. Maar algauw verdwaalde ik in de vele yogasoorten - en scholen. Wat past bij mij? Wat vind ik fijn? Toen ik Charlotte tegenkwam werd dat langzaam duidelijk. Zij biedt een kleinschaligheid en betrokkenheid die je niet snel tegenkomt bij andere docenten. Omdat ik me door haar echt gezien en ondersteunt voelde tijdens de lessen durfde ik meer op mijn eigen lichaam te vertrouwen in plaats van op het idee van yoga dat ik had opgedaan in boeken, sportscholen en spiegels. Bij Charlotte gaat het om voelen, niet om denken. Om intuïtie (en daarvoor hoef je niet lenig te zijn!). Bovendien is Charlotte ook een heel grappig en warm mens."
Lisa Verbeek