Charlotte Johanna

CHARLOTTE IN 5 PUNTEN

  • Yogini, ik breng yoga en wetenschap samen en ben expert op het gebied van het belang van voelen, herstel en de kracht van niets doen.
  • Ik ben sinds anderhalf jaar verliefd op Rotterdam, waar ik samenwoon met mijn grote liefde.
  • Ik ben dol op reizen! ik heb meer dan 70 landen bezocht en daarmee voel ik me een echte wereldbewoner.
  • Ik spreek vloeiend Spaans en luister het liefst naar reggaeton deuntjes.
  • Ik hou van echt contact, echte verbinding. Ik ben direct, gevoelig en weet altijd waar het eigenlijk over zou moeten gaan.

KORTE BIOGRAFIE

Ik ben in 1989 geboren in Utrecht en daar ook opgegroeid. Ik heb mijn hele schooltijd op een Vrije School gezeten en daar ben ik nog altijd dankbaar voor.
Ik ben in 2009 naar Amsterdam verhuisd voor de studie Algemene Sociale Wetenschappen (dan kon ik nog alle kanten op).
Het is uiteindelijk een Master Internationale Betrekkingen geworden, ook aan de Universiteit van Amsterdam, en ik studeerde in 2013 af als Politicologe.
Tussendoor reisde ik wat af: ik werkte op projecten in Afrika en India; ik liep stage bij Ngo’s, mensenrechtenorganisaties en de Nederlandse Ambassade in Nicaragua, ik deed onderzoek in Peru. Dat alles vanuit één verlangen: vermindering van de ongelijkheid tussen arm en rijk.

In 2008 kwam yoga op mijn pad en dat is sindsdien niet meer uit mijn leven weg te denken.  In 2015 rondde ik mijn eerste opleiding af, en sindsdien geef ik les.
In 2019 ben ik begonnen met mijn opleiding tot yoga therapeut.
Nu gebruik ik yoga voor het vergroten van bewustzijn en het creëren van rust en eenvoud. Yoga is een manier om jezelf beter te leren kennen en zo zachter naar jezelf en de wereld te kunnen kijken.

Op een mooie dag breng ik Yoga en Politiek samen.

WAT IK HET LIEFSTE DOE

‘Het leven vindt
plaats in de stiltes
tussen de noten.’

Ik ben mega gepassioneerd over het belang van voelen. Ik ben ervan overtuigd dat als we meer zouden mogen en kunnen voelen, we minder opgebrand en moe zouden zijn.
Ik geloof dat voelen leven is en dat dat ons als mens uniek maakt. Dat is niet zweverig, maar supernuchtere informatie die ook nog wetenschappelijk ondersteund wordt.

Als we ons gevoel niet uiten, gaat het zich in ons lijf manifesteren, waardoor we fysieke klachten krijgen.

Ik ben een groot voorstander van minder doen. Ik denk dat het leven plaatsvindt in de stiltes tussen de noten door.  (Je weet wel, van die uitdrukking: de stiltes tussen de noten maken de muziek.) We vergeten alleen af en toe naar die stiltes te luisteren.

Ik werk het liefst met mensen en ik ben nieuwsgierig naar ieders verhaal.
Ik eet het liefst iedere dag een ijsje, en ik hou van fietsen door Rotterdam.

WAAROM IK DOE WAT IK DOE


Omdat ik niets liever wil dan bijdragen aan het terugbrengen van elementen van mens-zijn die we soms kwijt geraakt lijken te zijn. Voelen, verbinding en zachtheid.

In een land waar 1 op de 7 mensen opgebrand en uitgeblust is, is het tijd voor een pas op de plaats. Het is tijd om weer meer contact te maken met ons gevoel, met ons lijf en met ons innerlijk weten, zodat we onszelf niet voorbij blijven rennen.

Dat doe ik voornamelijk via yoga en bewustwording (noem het mindfulness, noem het heartfulness, noem het mens-zijn).