Een korte biografie..

Ik ben in 1989 geboren in Utrecht en daar ook opgegroeid. Ik heb mijn hele schooltijd op een Vrije School gezeten en daar ben ik nog altijd dankbaar voor. Naast het gewone leren was er namelijk ook ruimte voor mijn creativiteit, eigenheid en gevoeligheid.

Ik ben in 2009 naar Amsterdam verhuisd voor de studie Interdisciplinaire Sociale Wetenschappen.
Al was de wetenschap niet een voor de hand liggende keuze, volgde ik de weg van mijn (voor)ouders. Het werd uiteindelijk een Master Internationale Betrekkingen en in 2014 studeerde ik af als Politicologe.
Tussendoor reisde ik wat af: ik werkte op projecten in Afrika en India; ik liep stage bij Ngo’s, mensenrechtenorganisaties en de Nederlandse Ambassade in Nicaragua; ik deed onderzoek in Peru. Dat alles vanuit één verlangen: Een gelijkere wereld voor iedereen. Het gat tussen arm en rijk kleiner maken. 

In 2008 kwam yoga op mijn pad en dat is sindsdien niet meer uit mijn leven weg te denken.
In 2015 rondde ik mijn eerste yoga opleiding af, en sindsdien geef ik les. Na wat omzwervingen en een rugzak vol Latijns Amerikaanse avonturen kwam ik in 2018 in Rotterdam wonen. Voor de liefde,

In 2019 ben ik begonnen met mijn opleiding tot yoga therapeut. Daarnaast volgde ik cursussen en opleidingen in NLP, Systemisch werk, Tantra, Heart IQ en ACT.

Nu werk ik als Yoga Therapeut, (liefdes)coach en spreker. Zo breng ik de wijsheid van het hoofd en het lichaam samen.

‘Het leven vindt plaats in de stiltes tussen de noten.’

Charlotte in 6 punten

  • Levenskunstenares. Ziet overal potentie tot groei, verdieping, plezier en zachtheid.
  • Ik breng yoga en wetenschap samen en ben expert op het gebied van het belang van voelen, herstel en de kracht van niets doen.
  • Ik ben sinds 3 jaar verliefd op Rotterdam, waar ik samenwoon met mijn grote liefde.
  • Ik ben dol op reizen! ik heb meer dan 70 landen bezocht en daarmee voel ik me een echte wereldbewoner.
  • Ik spreek vloeiend Spaans en luister het liefst naar reggaeton deuntjes.
  • Ik hou van echt contact, echte verbinding. Ik ben direct, gevoelig en weet altijd waar het eigenlijk over zou moeten gaan.
Charlotte Johanna - Yoga

Wat ik het liefste doe

Ik ben mega gepassioneerd over het belang van voelen. Aanwezig mogen en durven zijn bij alles wat er in je leeft. Dat als uitgangspunt gebruiken voor rust, lichtheid en verbondenheid.

Het liefst werk ik met mensen. 1 op 1 of ik sta voor een groep. Waar het gesprek gaat over belangrijke menselijke thema’s. Zoals onze behoefte gezien, gehoord en gevoeld te worden. Daar kan verbinding ontstaan.

Ik ben een groot voorstander van minder doen. Ik denk dat het leven plaatsvindt in de stiltes tussen de noten door.  (Je weet wel, van die uitdrukking: de stiltes tussen de noten maken 
de muziek.) We vergeten alleen af en toe naar die stiltes te luisteren.

Ik wil een wereld creëren waarin gelijkheid bestaat. Waarin iedereen zijn of haar potentie kan leven. Lief is tegen elkaar. Waar verbinding en geluk voorop staan.

Ik geef graag leiding en ga tegen de stroming in. Want alleen dan kunnen we deze wereld een fijnere plek maken.

En waarom ik doe wat ik doe

Omdat ik niets liever wil dan bijdragen aan een mooiere wereld.
Een wereld waar de belangrijkste elementen van mens-zijn, die we soms kwijt geraakt lijken te zijn, weer ruimte krijgen; Voelen, verbinding en vrijheid.

Ik wil mensen weer in contact brengen met waar het eigenlijk over moet gaan. Zonder al het gedoe wat we zo graag toevoegen aan de conversatie.

Ik wil mensen tools geven weer te voelen en zichzelf uit te spreken. In te brengen wat er echt gezegd moet worden om zo vrijer en gelukkiger door het leven te gaan.

Hoe je met jezelf bent, zo ben je ook met de ander. Hoe je jezelf afwijst, zo wijs je ook de ander af. Hoe beter we leren lief te zijn voor onszelf hoe liever ook voor de ander zullen zijn. En de wereld zal een mooiere plek zijn.

Vrede sticht ik interactie voor interactie. Ontmoeting voor ontmoeting.

Charlotte Johanna